Running Dinner - zaterdag 8 februari 2020 - aanvang 18:00 uur in het MFC

Zaterdag 8 februari vindt de derde editie van het Running Dinner plaats. Na het succes van de voorgaande etentjes en enthousiaste dorpelingen gaan we het gewoon nog eens doen! Een mooie gelegenheid om eens bij onze dorpsgenoten binnen te kijken, te proeven van al het goeds dat Engelbert te bieden heeft en om nieuwe mensen te leren kennen! Geef je dus snel op!

Ben jij de nieuwe masterchef van Engelbert! Geef je op als kok. Laat je je liever bedienen, kom dan gezellig eten! 

De spelregels

  • De kok maakte een viergangendiner (voorgerecht, hoofdgerecht, dessert, koffie/likeur) voor vier verschillende groepen eters. een groep bestaat uit ca. vier mensen (afhankelijk van het aantal deelnemers), dus in totaal ca. 16 mensen. Als kok blijf je gewoon thuis om vier gangen te koken voor vijf personen (inclusief jijzelf). bij ieder gang komt er een nieuw groepje mensen bij je eten.
  • Als kok krijg je volledig de vrije hand om een heerlijk menu samen te stellen. Om een menu samen te stellen, krijg je een totaal budget van 96 euro. Daarvan moet je als kok alles doen (ook de drankjes bij het eten en iets lekkers bij de koffie).
  • De inleg voor deelname als eter is 25 euro. Daarvan is 1 euro nodig om wat kosten te dekken voor de organisatie. Het overige bedrag 24 x 4 = 96 eur, is voor de kok.
  • Als eter krijg je van tevoren een route van de vier verschillende adressen van de koks waar jij gaat eten. Voor iedereen is dat dus verschillend. Je weet van te voren niet wie je tafelgenoten zijn. Dat maakt het ook wel weer spannend :-) Na elke gang gaat de dan zittende groep uit elkaar en vertrek je naar het adres van de kok waar jouw volgende gang wordt geserveerd. De samenstelling van de groep eters waarmee je aan tafel komt, is bij iedere gang anders.
  • Enig culinair niveau is handig, maar ook onder tijdsdruk kunnen koken! Want als de tijd om is, moet je als eter op het volgende adres aanwezig zijn en als kok de volgende gang (zo goed als) klaar hebben.
  • Na de laatste gang ontmoeten alle deelnemers elkaar in de Engelstede om nog even na te kletsen onder het genot van een afzakkertje (dat is voor eigen rekening)

NB: we hebben wel een bepaalde kritsche massa nodig qua koks en eters om het running dinner te laten slagen.