Running Dinner - zaterdag 14 februari 2025 - aanvang 18:00 uur in het MFC

Running Dinner Engelbert - Vierde Editie op Zaterdag 14 Februari

Op zaterdag 14 februari vieren we de vierde editie van het Running Dinner in Engelbert, en deze keer draait alles om liefde! Omdat het Valentijnsdag is, wordt deze editie extra bijzonder en romantisch. Na het enorme succes van de vorige edities en de hartverwarmende reacties van onze dorpsgenoten, kunnen we niet wachten om dit evenement opnieuw te organiseren. Het is een fantastische kans om de liefde en warmte van onze gemeenschap te voelen, terwijl je geniet van heerlijke gerechten en nieuwe mensen ontmoet.

 

 

Doe mee als kok of gast!

  • Koks: Heb jij een passie voor koken en wil je die liefde delen met anderen? Meld je aan als kok en laat je kookkunsten zien! Breng de liefde voor het vak over op je gasten en geniet van hun stralende gezichten en complimenten.
  • Gasten: Word je liever in de watten gelegd? Kom dan gezellig eten en proef de liefde die je dorpsgenoten in elk gerecht hebben gestopt. Laat je verrassen door de culinaire hoogstandjes die speciaal voor jou met liefde zijn bereid.

Meld je snel aan en mis deze romantische en gezellige avond niet!

De spelregels

  • De kok maakte een viergangendiner (voorgerecht, hoofdgerecht, dessert, koffie/likeur) voor vier verschillende groepen eters. een groep bestaat uit ca. vier mensen (afhankelijk van het aantal deelnemers), dus in totaal ca. 16 mensen. Als kok blijf je gewoon thuis om vier gangen te koken voor vijf personen (inclusief jijzelf). bij ieder gang komt er een nieuw groepje mensen bij je eten.
  • Als kok krijg je volledig de vrije hand om een heerlijk menu samen te stellen. Om een menu samen te stellen, krijg je een totaal budget van 96 euro. Daarvan moet je als kok alles doen (ook de drankjes bij het eten en iets lekkers bij de koffie).
  • De inleg voor deelname als eter is 30 euro. Daarvan is 2 euro nodig om wat kosten te dekken voor de organisatie. Het overige bedrag 28 x 4 = 112 euro, is voor de kok.
  • Als eter krijg je van tevoren een route van de vier verschillende adressen van de koks waar jij gaat eten. Voor iedereen is dat dus verschillend. Je weet van te voren niet wie je tafelgenoten zijn. Dat maakt het ook wel weer spannend :-) Na elke gang gaat de dan zittende groep uit elkaar en vertrek je naar het adres van de kok waar jouw volgende gang wordt geserveerd. De samenstelling van de groep eters waarmee je aan tafel komt, is bij iedere gang anders.
  • Enig culinair niveau is handig, maar ook onder tijdsdruk kunnen koken! Want als de tijd om is, moet je als eter op het volgende adres aanwezig zijn en als kok de volgende gang (zo goed als) klaar hebben.
  • Na de laatste gang ontmoeten alle deelnemers elkaar in het MFC om nog even na te kletsen onder het genot van een afzakkertje (dat is voor eigen rekening)

NB: we hebben wel een bepaalde kritsche massa nodig qua koks en eters om het running dinner te laten slagen.