Onze Meerdorpen liggen onder de rook van de prachtige historische stad Groningen. Deze stad heeft een lange geschiedenis en op deze middag willen we je mee nemen om de geheimen van het verleden van de binnenstad Groningen met je te delen!

Een stadswandeling door Groningen is een wandeling door de tijd. De oudste gebouwen dateren uit het begin van dertiende eeuw. Sindsdien heeft elke periode zijn sporen achtergelaten. Nog steeds staan er bouwkranen in het hart van de stad.

Tijdens de historische stadswandeling hoor je de mooiste en meest aangrijpende verhalen over de geschiedenis van de stad en haar inwoners. We laten zo het verleden van Groningen weer even tot leven komen.

Een deskundige stadsgids neemt ons mee van de eerste nederzetting naar het heden. Je hoort van ons geen droge feiten en jaartallen, maar de verhalen die de stad kleur geven.

Verhalen over de onderarm van Johannes de Doper en een verdwenen concertgebouw met wereldberoemde akoestiek. Verhalen over een kanon dat een bord met zuurkool met spek van de tafel van een Duitse bisschop schoot. Verhalen die je laten lachen of ontroeren.

Datum

??? Ivm de Corona maatregelen kan de wandeling van 11 oktober niet doorgaan... We schuiven dit door naar 2021.

Tijd:

Om 13:15 fietsen we gezamenlijk (hoeft niet persé) naar de stad.

De wandeling is tussen 14:00 en 15:45. 

Kosten:

7,50 per persoon

Omdat wij natuurlijk geen vereniging zijn, moeten de kosten gezamenlijk delen. Er is een maximaal aantal deelnemers van 20 personen. VOL = VOL Bij minder dan 10 aanmeldingen kan dit evenement helaas niet doorgaan, maar daar gaan we natuurlijk niet vanuit. Uiteraard volgen we de richtlijnen van het RIVM, dus mocht er van die kant een kink in de kabel komen, laten we dat natuurlijk weten.

Zodra we weer een nieuwe datum hebben, zullen we deze met je delen en dan kun je je misschien nog aanmelden... Voor 11 oktober zat de wandeling namelijk al vol, maar misschien komen er op de nieuwe datum nog wat plekjes vrij