Levend Cluedo

Misschien weet je het... misschien weet je het ook niet... Maar lang geleden stond er op de plek waar het MFC nu staat een grote kunstgalerij. In deze prestigieuze galerij hingen prachtige kunstwerken van de meest beroemde schilders uit de hele wereld!

Dit stukje geschiedenis is verloren gegaan door een brute kunstroof. Het hele verhaal kun je hier lezen. 

 

Op 16 november 2019 hebben er zich 35 teams gebogen over het vraagstuk wie hebben er 3 schilderijen gestolen en welke schilderijen waren dat eigenlijk? In 88 jaar tijd is dit mysterie nooit opgelost, maar Engelbert kan na deze enerverende avond gelukkig weer slapen! De dader is gevonden! In de ontknoping van de grote kunstroof in Engelbert  kun je lezen wie het heeft gedaan en waarom. Wil je nog even nagenieten... kijk dan even snel naar de foto's!

 

Wij willen de volgende mensen graag bedanken voor alle hulp om dit spektakel waar te maken:

Groninger Improvisatie Theater (GIF) voor het levend maken van de karakters, Annet Hogenesch en Sandra Messchendorp voor het maken van de foto's, Anne-Marie Hemmes voor het maken van de prachtige kostuums,  Jan Holthuis voor het maken van de levensgrote schilderij-lijsten, Aries Sibma voor alles in en rondom het MFC, Breng mijn lunch voor de heerlijke soep en broodje, Fuifhuis en By Mary voor het lenen van paspoppen en andere accessoires, Bakkerij Meindertsma voor de mooie taart, alle Engelberters die hun huis ter beschikking hebben gesteld voor het tonen van schilderijen en het herbergen van de karakters, Nathalie Kuilder, Jonina Karssen, Aart van Heuveln en Karin Offers voor de gehele organisatie en het spel!

 

Wij gaan nog even nagenieten, foto's komen van de week online en dan moeten we ons gaan buigen over welk mysterie er volgend jaar gaat plaatsvinden in ons mooie, kleine dorpje! Hopelijk mogen we jullie dan weer in grote getale begroeten!