Peter Pan is een jongen die weigert volwassen te worden en in Neverland woont, een magisch eiland vol avontuur. Samen met zijn feeënvriendin Tinkelbel neemt Peter kinderen mee op spannende reizen naar een wereld van fantasie en onbegrensde mogelijkheden.

Op een dag ontmoeten Peter en Tinkelbel Wendy Darling en haar broers, John en Michael. Peter nodigt hen uit om mee te gaan naar Neverland en samen vliegen ze weg naar het eiland, geleid door het geloof in elfenstof.

Neverland is gevuld met piraten, en de meest beruchte van hen is Kapitein Haak. Haak is de eeuwige vijand van Peter Pan en wordt gekenmerkt door zijn haakhand en zijn angst voor de krokodil die een tiktock-geluid maakt vanwege een klok die hij heeft opgeslokt.

Peter en zijn bende, genaamd de Verloren Jongens, beleven talloze avonturen in Neverland, waaronder gevechten met Haak en zijn piraten. Peter en Wendy ontwikkelen een speciale band, terwijl Wendy de rol van 'moeder' op zich neemt voor de Verloren Jongens.

Tijdens een confrontatie met Kapitein Haak wordt Peter gevangengenomen en ter dood veroordeeld. Gelukkig weten Peter en Wendy te ontsnappen en uiteindelijk verslaan ze Kapitein Haak in een episch duel.

Na de overwinning keren Wendy en haar broers terug naar huis, maar Peter blijft in Neverland om altijd jong te blijven en avontuur te blijven beleven.

En zo eindigt het sprookje van Peter Pan, waarbij de kracht van verbeelding en het verlangen naar eeuwige jeugd centraal staan. Kapitein Haak vertegenwoordigt de constante strijd tussen jeugd en volwassenheid, terwijl Peter Pan symbool staat voor het vasthouden aan de magie van de kindertijd.