Maak kennis met de Heks van Hans en Grietje, een dikke, mollige en lelijke heks die Engelbert bezoekt met een dubieus doel. Hoewel haar uiterlijk misschien afschrikwekkend is, moet men zich niet laten misleiden door haar uiterlijk, want ze bezit een onvoorstelbare kracht en kennis van duistere magie.

De reden voor haar komst naar Engelbert is duister en geheimzinnig. Haar ware bedoelingen blijven verborgen achter haar misleidende glimlach. Echter, ze beweert dat ze de rechercheurs wil helpen bij het oplossen van het onopgeloste mysterie, hoewel men zich afvraagt wat haar eigenbelang zou kunnen zijn.

De Heks van Hans en Grietje heeft enkele kwaliteiten die van pas kunnen komen bij het onderzoek. Haar kennis van duistere magie stelt haar in staat om betoverde voorwerpen te ontcijferen en mysterieuze sporen te volgen. Ze is bedreven in het lezen van oude toverspreuken en kan mogelijk aanwijzingen vinden die andere deelnemers over het hoofd zien. Echter, haar lelijkheid en onaangename persoonlijkheid maken haar niet altijd geliefd bij de andere sprookjesfiguren.

Op 4 november zullen de rechercheurs de Heks van Hans en Grietje ontmoeten, en ze zal haar aanwezigheid laten gelden met haar duistere aura en betoverende aanwezigheid. Hoewel het snoephuisje aanwezig zal zijn als een herkenbaar element uit het verhaal, zal het geen directe rol spelen bij de ontrafeling van het mysterie. Deelnemers moeten echter op hun hoede zijn voor het verleidelijke snoep dat de heks kan gebruiken als valstrik. Ze moeten ervoor zorgen dat ze niet zelf ten prooi vallen aan de betoverende verleidingen.

Dus, wees waakzaam wanneer je de dikke, mollige en lelijke Heks van Hans en Grietje ontmoet tijdens dit sprookjesachtige avontuur. Haar ware intenties blijven in nevelen gehuld, en het is aan de rechercheurs om haar nauwlettend in de gaten te houden en te voorkomen dat ze hun pad met duistere magie beïnvloedt.