In het koninkrijk Arendelle hebben prinses Elsa en haar jongere zus Anna een bijzondere band. Elsa heeft magische krachten waarmee ze ijs en sneeuw kan creëren, maar ze heeft moeite om ze onder controle te houden. Na een ongeluk met haar krachten sluit Elsa zichzelf af van de wereld en verstopt ze zich in het ijspaleis.

Op de dag van haar kroning als koningin, probeert Anna Elsa te overtuigen om de deuren van het paleis te openen en contact met haar te maken. Maar Elsa, bang om haar krachten te tonen, weigert. In een emotionele confrontatie onthult Elsa per ongeluk haar krachten aan het publiek, waardoor Arendelle in een eeuwige winter wordt gehuld.

Elsa vlucht het koninkrijk uit en Anna gaat achter haar aan, vastbesloten om haar zus te vinden en Arendelle te redden. Onderweg ontmoet Anna de bergbeklimmer Kristoff en zijn trouwe rendier Sven. Samen gaan ze op een gevaarlijke reis naar de Noordelijke Bergen, waar Elsa zich verstopt.

Tijdens hun zoektocht ontmoeten ze de grappige sneeuwpop Olaf, die Elsa's krachten fascinerend vindt en hen helpt de weg te wijzen. Uiteindelijk vinden ze Elsa en proberen Anna en Elsa de band tussen hen te herstellen. Maar Elsa's angst om anderen pijn te doen met haar krachten zorgt voor spanningen.

Wanneer Hans, Anna's vermeende liefde, Elsa probeert te doden om de macht over Arendelle te grijpen, redt Anna haar zus door zichzelf op te offeren. Anna's daad van ware liefde ontdooit haar bevroren hart en redt niet alleen haarzelf, maar ook Arendelle.

Elsa leert uiteindelijk om haar krachten te accepteren en ze gebruikt ze om de winter te beheersen en Arendelle te herstellen. Ze begrijpt nu dat liefde en acceptatie de sleutel zijn tot het beheersen van haar krachten.

En zo eindigt het verhaal van Frozen, waarbij liefde, moed en de kracht van zusterschap centraal staan. Het verhaal laat zien dat ware liefde vele vormen kan aannemen en dat het belangrijk is om jezelf te accepteren en anderen te omarmen zoals ze zijn.