Assepoester is een lief meisje dat met haar gemene stiefmoeder en twee gemene stiefzussen woont. Na de dood van haar vader wordt ze gedwongen om als dienstmeisje te werken en de slechtste klusjes te doen.

Op een dag wordt bekendgemaakt dat er een koninklijk bal zal plaatsvinden, waarbij de prins een bruid zal kiezen. Assepoester wil dolgraag gaan, maar haar stiefmoeder en stiefzussen verbieden het haar en laten haar achter terwijl zij naar het bal gaan.

Terwijl Assepoester verdrietig is, verschijnt haar goede fee. De fee tovert een pompoen om in een prachtige koets, de muizen in paarden, en Assepoesters versleten jurk verandert in een schitterende baljurk. Ze waarschuwt Assepoester dat de betovering om middernacht eindigt.

Assepoester gaat naar het bal en trekt de aandacht van de prins, die meteen verliefd op haar wordt. Ze dansen samen en hebben een geweldige tijd. Maar wanneer de klok middernacht slaat, herinnert Assepoester zich de waarschuwing van de fee en vlucht ze weg, waarbij ze een glazen muiltje verliest.

De prins is vastbesloten om het meisje te vinden dat bij het muiltje past. Hij gaat het hele land rond en uiteindelijk komt hij bij het huis van Assepoester aan. De stiefmoeder probeert te voorkomen dat Assepoester het muiltje past, maar ze slaagt erin om het aan te trekken en het past perfect.

De prins herkent Assepoester als het meisje van het bal en vraagt haar ten huwelijk. Ze accepteert dolblij en ze leven nog lang en gelukkig. Assepoester is bevrijd van haar gemene stiefmoeder en stiefzussen en vindt haar happily ever after met de prins.

En zo eindigt het verhaal van Assepoester, waarbij ze ontsnapt aan haar ongelukkige situatie en beloond wordt met liefde en geluk.