Alice is een nieuwsgierig meisje dat een wit konijn volgt dat haast heeft. Ze valt per ongeluk door een konijnenhol en belandt in een magische wereld genaamd Wonderland. In Wonderland ontmoet ze allerlei vreemde en excentrieke personages.

Alice maakt kennis met de Gekke Hoedenmaker, de Gekke Hatter, de Cheshire Kat, de Rups, de Hartenkoningin en vele anderen. Ze komt in absurde situaties terecht en wordt geconfronteerd met vreemde puzzels en raadsels.

Alice probeert te begrijpen hoe Wonderland werkt, maar merkt al snel dat de logica er anders is dan in de normale wereld. Ze verandert van grootte, ziet dieren praten en raakt verstrikt in verwarrende gebeurtenissen.

Tijdens haar avonturen probeert Alice de weg naar huis te vinden en te ontsnappen aan de gekke en soms gevaarlijke wezens in Wonderland. Ze wordt geconfronteerd met uitdagingen en obstakels, maar blijft volhouden en houdt vast aan haar eigen nieuwsgierigheid en moed.

Uiteindelijk ontwaakt Alice uit haar droom en realiseert ze zich dat Wonderland slechts een fantasiewereld was. Ze is opgelucht om terug te keren naar de realiteit, maar heeft veel geleerd van haar ervaringen in Wonderland.

Het verhaal van Alice in Wonderland is een avontuur vol verbeelding en symboliek, waarbij Alice zichzelf ontdekt en leert omgaan met de vreemde en onvoorspelbare aspecten van het leven.

En zo eindigt het verhaal van Alice in Wonderland, waarbij ze terugkeert naar haar normale leven, maar altijd met warme herinneringen aan haar tijd in het wonderlijke Wonderland.